Domov      O podjetju      Lokacija      Kontaktni podatki      Zaposlitev      Partnerske povezave      Vizija in poslanstvo       
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

nestanovanjske stavbe

 

stanovanjske stavbe

 

komunalna in prometna infrasruktura

 

drugi gradbeni inženirski objekti

 

vzdrževanje cest

  Domov: TREVEN d.o.o. LOGATEC  
             
 
Obvestila 2013
Obvestila 2012
Obvestila 2011
Načrt za hišo

T 01 750 92 11
F 01 750 92 12
E
info@treven.si

 

Domov    Aktualne teme    IUV Vrhnika - začetek rušenja

IUV Vrhnika - začetek rušenja

Znanilec sprememb na področju občine Vrhnika je novo podjetje Siliko d.o.o., ki namerava na lokaciji bivše Industrije usnja Vrhnika postaviti nove proizvodnje prostore. Dela pri rušitvi objekta opravlja znano gradbeno podjetje Treven d.o.o., ki slavi po mnogih gradbenih delih na lokaciji Logatec IC Zapolje. Znanilci sprememb v okolju so navadno tista pojdetja, katera so preživela viharne čase in so pripravljena v najtežjih časih razvijati razvojne projekte.

Podjetje Unichem iz Sinje Gorice pri Vrhniki

V podjetju Unichem d.o.o., verjetno tako kot v ostalih podjetjih, lociranih v IOC Zapolje, težko pričakujejo načrtovano povezavo obeh industrijskih con v Logatcu in s tem boljši in hitrejši dostop do avtoceste.

Podjetje Unichem iz Sinje Gorice pri Vrhniki se na slovenskem trgu uspešno predstavlja že več kot dvajset let. Unichem d.o.o.  je bilo ustanovljeno 1989. leta kot prvo zasebno podjetje za proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, ki temelji na lastnem razvoju in proizvodnji. Danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami izdelkov v več kot 40 državah sveta in je vodilni slovenski proizvajalec sredstev za prehrano in varstvo rastlin ter zaščito pred mrčesom in glodavci. Podjetje ima podružnice na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in Poljskem. Je tudi izvozno zelo dejavno – izvaža v večino evropskih držav, poleg tega pa tudi v ZDA in nekatere azijske, afriške in južno ameriške dežele. 

Unichem s pomočjo naprednega razvojnega oddelka v slovenskem proizvodnem obratu izdela večino svojih proizvodov. V asortimanu ponuja več kot 200 različnih izdelkov za vrt in dom. O kakovosti Unichemovih procesov pričata pridobljena certifikata ISO 9001 in ISO 14000.

Uveljavljeni izdelki doma in v tujini: PLANTELLA, EFFECT, RATIMOR

Vsi izdelki so zaokroženi v visoko prepoznavnih blagovnih znamkah Bio Plantella in Plantella za vrt ter Effect in Ratimor za zatiranje insektov in glodalcev. Med njimi je vse  več tudi izdelkov, ki so inovativni, kot naprimer dolgodelujoča membranska gnojila PLANTELLA FORMULA 365 in tudi patentirani, kot naprimer gnojila v obliki šumečih tablet PLANTELLA TABS.

Ekološki program
Pomembno je, da so vsi Unichemovi izdelki plod domačega znanja in razvoja in močno ekološko usmerjeni, saj ne obremenjujejo okolja, narejeni so iz popolnoma naravnih sestavin, obenem pa učinkovito zatirajo bolezni in škodljivce ter pospešujejo zdravo rast rastlin.  Ekološka prizadevanja Unichemovih strokovnjakov so bila pred leti kronana tudi z javnim priznanjem Ekološkega razvojnega sklada Republike Slovenije, ki je skupino naravi prijaznih izdelkov za prehrano in varstvo rastlin Bio Plantella razglasil za »Okoljski izdelek 2002«. Podjetje Unichem vsako leto v okviru leta 2003 ustanovljenega ekološkega sklada »Unichemov tolar« sodeluje tudi pri urejanju okolja v izbranih zavodih za pomoč otrokom in za humanitarno pomoč.

Klub Gaia
Kakovost, učinkovitost in ekološko neoporečnost Unichemovih izdelkov danes ceni vse širši krog ljubiteljev narave in dela na vrtu, o čemer priča tudi edinstven ljubiteljski klub na Slovenskem – Klub Gaia z več kot trideset tisoč člani in simpatizerji, ki pridno uporabljajo nasvete, zapisane v mesečni reviji Gaia in pridobljene v neposrednem stiku z Gainimi strokovnjaki. Ustanovitelj kluba in glavni pokrovitelj je podjetje Unichem.

Distribucijski center v Logatcu

Unichem je podjetje z ambiciozno vizijo stalne rasti, kar pomeni tudi povečan pretok blaga v in iz podjetja. Podjetje na Vrhniki poleg poslovnih prostorov obsega 1.274 m2 skladiščnih prostorov in 967 m2 proizvodnih prostorov. V letih pred letom 2008 se je izkazalo, da te kapacitete za hitro rastočo prodajo ne morejo več zagotavljati optimalnih pogojev, zato je bila odločitev o načrtovanju in postavitvi novega objekta, s katerim bi zagotovili ustrezno infrastrukturo za skladiščenje in distribucijo vseh vrst materiala in blaga, samoumeven korak.

Tako je konec leta 2008 v IOC Zapolje Logatec na 4.900 m2 zemljišča zraslo novo sodobno distribucijsko skladišče. Namenjeno skladiščenju proizvodov, delno pa tudi skladiščenju repro materiala in surovin. Poleg skladiščenja bo v bližnji prihodnosti del objekta namenjen tudi proizvodnji. Visoka tehnologija, velik pretok blaga

Skladišče je visoko regalno z ozkimi hodniki. Uporabljajo visokoregalne (kombi) viličarje (z mehanskim bočnim vodenjem) za uskladiščenje in izskladiščenje blaga ter oskrbo komisionirnih mest, komisionirne regalne viličarje za nabiranje blaga, čelne viličarje za natovarjanje in raztovarjanje ter oskrbo visokoregalnega viličarja, poleg tega pa tudi ročne viličarje za premike manjših, lažjih palet. Kapaciteta regalnega skladišča je 3.400 paletnih mest, v zunanjem bloku pa je dodatno še 500 paletnih mest. Uporabljajo  2 vrsti palet in sicer EUR in US palete. Dnevni pretok blaga skozi skladišče v dnevih izrazite sezone dosega od 300t na izhodu do 300t na vhodu blaga. Glavnina odprem in dobav se ustvari s kamionskimi prevozi različnih nosilnosti. Dnevno je na lokaciji skladišča 50 kamionov, od tega polovica pošiljk oziroma dobav opravijo vlačilci. Ker pa je podjetje Unichem močno izvozno naravnano, se v zadnjem času močno povečuje tudi odprema z različnimi tipi kontejnerjev. Najsodobnejša informacijska podpora Skladiščni (WM) sistem deluje v sklopu SAP (ERP) sistema, ki ga uporablja celotno podjetje.  Omogoča optimalno posredovanje nalogov za komisioniranje glede na predviden urnik dostav blaga strankam ter nadzor in sledljivost izvedbe. Potrjevanje komisioniranja, uskladiščenja in izskladiščenja vedno poteka s skeniranjem črtne kode na transportni etiketi, kar odpravlja možnost napak. V primerih, ko so naročila zajeta skozi sistem mobilne prodaje, ki je povezan z ERP sistemom, se posamezne postavke naročil prenesejo do skladiščnega (WM) sistema brez ročnega vnosa uporabnika. Vnos naročila pri tem načinu namreč poteka prek skeniranja črtnih kod artiklov na prodajnih mestih, prav tako je za potrditev izvedbe operacije v skladišču potrebno skeniranje. Širok nabor kupcev botruje tudi zelo različni strukturi pošiljk – od kontejnerskih z istovrstnim blagom do sestavljenih palet z več kot 10 artikli. Vse to zahteva podporo WM sistema, postopki pa so posledično maksimalno poenoteni.

Avtohiša Seliškar gradi nov salon

 

Na logistično poslovni coni v Zapolju pri Logatcu raste nov objekt namenjen bodočemu salonu, mehanični delavnici in skladišču vozil podjetja Avtohiša Seliškar.

Izjemno ugodna in primerna lokacija za prodajo vozil se nahaja takoj pri vhodu v industrijsko cono na desni strani in predstavlja prijetno in moderno vstopno središče, ki bo namenjeno velikemu avtosalonu.

Lastnik podjetja se je po preudarku, analizah in razmisleku odločil za gradnjo na lokaciji Zapolje v najbolj ugodnem trenutku, saj so tako cene zemljišč kot tudi storitev najnižje. Podjetje, ki je pričelo z delom leta 1991 je ves čas ustrezno skrbelo za svoje stranke in vsakoletno povečevalo prodajo in prihodke. Prišli so do velikosti podjetja, ko se ne morejo več širiti in modernizirati ter posodabljati svojega poslovanja na območju Vrhnike. Načrtovani salon bo prvi te vrste v Logatcu in bo v neposredni bližini prodajnega okolja, ki ga želijo v bodoče pokrivati. Navedena lokacija je pomembna zaradi bližine krajev kot so Žiri, Idrija, Postojna, Ilirska Bistrica, Ajdovščina in Sežana.

Podjetje Avtohiša Seliškar ima namen na parceli 3000m2 zgraditi nov objekt namenjen prodajnemu salonu in spremljajoče servisne delavnice na površini 1300m2.Novi pristopi prodaje na novi lokaciji ob pogumnih načrtih podjetja Chevrolet, kateri namerava postati pomemben prodajalec avtomobilov v Evropi, jim bo to gotovo uspelo. Strogi pogoji posameznih velikih svetovnih dobaviteljev, zahtevajo od prodajalcev spremljanje in aktivno trženje njihovih proizvodov v ustreznih prostorih.

Za vozila Chevrolet, Avtohiša Seliškar izvede celotni proces nakupa, carinjenja, homologacije in registracije vozila, kar dokazuje njihovo usposobljenost in obvladovanje zahtevnih procesov ob uvozu in dostavi vozila od proizvajalca do končnega kupca.

Lahko pričakujemo, da bomo na lokaciji Zapolje dobili kvalitetno in uspešno podjetje, ki bo v stalnem stiku z okoljem, strankami, dobavitelji in delavci. Podjetje Chevrolet, ki je v sklopu General Motorsa (GM), namerava v prihodnosti z izdelki, ki so narejeni v južni Koreji s kvaliteto proizvodov in storitvami bistveno povečati prodajo na področju Evrope, zato skrbno izbira prodajalce, serviserje in drugo osebje. Že sedaj so vozila skrbno in načrtovano izdelana ter ves čas dobro servisno podprta. Podjetje Chevrolet ima zagotovljene rezervne dele v glavnem skladišču v Budimpešti, katerega vodi in oskrbuje eden večjih evropskih logistov, podjetje CAT Logistic. Za vsa vozila lahko dostavljajo rezervne dele v roku 24 ur od naročila, kar jih uvršča med najbolje oskrbovana vozila z rezervnimi deli v Evropi.

Vozila Chevrolet, ki so narejena v južni Koreji prispejo v Luko Koper, kjer čakajo na kupce. Velika količina vozil v Kopru, ki so namenjena srednje evropskemu in baltskemu trgu ter vzhodu, so garancija, da je mogoče vsak trenutek kupiti ustrezno vozilo glede na želje kupca, po izredno ugodnih cenah. Logistično obvladovanje dostave vozil opravljajo slovenska logistična podjetja in drugi veliki evropski logisti, ki omogočajo računalniško upravljanje zalog posameznih vozil.

Spremembe pri proizvajalcih vozil so vsakodnevne in zagotovo prinašajo kupcem vedno boljša vozila za pravo ceno. Podjetje Chevrolet je v Evropi manj znano, saj so njihovo glavno tržišče Združene države Amerike, kjer proizvajajo velika prestižna vozila, ki smo jih navajeni predvsem iz ameriških filmov. Če je Chevrolet za ameriški trg najpomembnejši proizvajalec avtomobilov, lahko računamo, da si želi podobno tudi na evropskem trgu. Evropa postaja pomemben trg za avtomobilsko industrijo, katerega posamezni proizvajalci osvajajo več deset let. Podjetje Chevrolet je v južno korejskem industrijskem bazenu poskrbelo za kvalitetno, avtomatizirano in kontrolirano proizvodnjo, ki jo izvaja po ameriški recepturi ob najzanesljivejših azijskih delavcih.

Celotna investicija v teh težkih trenutkih je izvedena ob lastnih sredstvih, brez kreditov, ki jih je ta trenutek zelo težko dobiti. Predvidevamo lahko, da bo salon zaživel v polni aktivnosti spomladi 2013.

PLC kot krmilnik novih idej

Novi Poslovno-logistični center naj bi med podjetniki vzbudil veliko zanimanja – Stojan Grgič: »To je priložnost za razvijanje logistike«

Logatec – »Ta nov objekt je krmilnik v pravem pomenu besede,« je na odprtju novega Poslovno-Logističnega centa (PLC) v industrijski coni Zapolje povedal Bogdan Oblak, predsednik logaške Območne obrtnopodjetniške zbornice in podpredsednik Obrtne zbornice Slovenija. »Novo zgrajeni PLC ima poslovno gledano odlično pozicijo tako za zagon malega podjetja kot poslovno priložnost za večja podjetja,« pa je prepričan dober poznavalec logistike v slovenskem prostoru, Stojan Grgič, predavatelj na goriški fakulteti in eden od vodij projekta.Poslovna zgradba na začetku obrtne cone, ki ima dobro strateško pozicijo tako s prometnega kot zemljepisnega vidika, se razteza na 15 tisoč kvadratnih metrov površine in je po besedah pobudnikov projekta, logaškega podjetja Prolog in Stojana Grgiča, predavatelja in poznavalca logistike, prednostno namenjena podjetnikom z vizijo, saj »Logatec stoji na odličnem mestu, le štiri kilometre od avtoceste in na pomembnem križišču in vozlišču glavnih cest v večje kraje v sosednjih regijah«. Že skozi zgodovino je kraj igral pomembno povezovalno vlogo in zaradi hitre  dostopnosti postal magnet za večja slovenska logistična podjetja, denimo, Intere-uropo, Hoedlmayer, Quehenberger in podjetja, ki za svojo dejavnost potrebujejo večja skladišča.
 Prednost je v dostopnosti Dobre možnosti in prednosti Logatca z dvema obrtnima conama pa so znali izkoristiti tudi v logaškem podjetju Treven, ki je k projektu gradnje PLC-ja stopilo kot investitor. Vizija poslovnega objekta je postati inkubator, ki bi male in velike podjetnike informiral s sodobnimi prijemi v gospodarstvu in jih motiviral, da dejavnost ohranijo in razvijajo v domačem okolju. »Idejo imamo, da bi lahko v delu objekta ponudili prostore oziroma možnosti za zagon novih podjetij v obliki podjetniškega inkubatorja,« je poudaril Brane Orešnik, direktor podjetja Prolog iz Logatca, Stojan Grgič pa je v svojem predavanju ob odprtju izpostavil: »PLC želi postati vodilno okolje na področju logistike in skladiščenja, poleg tega pa še upravljavec novih smernic uporabe zelene energije. Namenjen je tudi izvajanju kompleksih logističnih storitev v regiji.« Da bi nov objekt kar se da služil svojemu namenu, se pobudniki projekta strinjajo, da bi morali v prihodnje zgraditi nadvoz, ki bi prek železnice povezal obe industrijsko-obrtni coni, Logatec in Zapolje.Tako bi PLC postal »glavni informator in povezovalec«. Za nakup ali najem Del novo zgrajene poslovne stavbe v petih nadstropjih skupaj s kletnimi prostori naj bi uredili tudi v pisarne za nakup ali najem, kjer bodo po besedah Orešnika domačim in tujim podjetjem zagotovili vse možne servise in podporo. Objekt je zanimiv tudi za manjše podjetnike, ki za svojo dejavnost potrebujejo ustrezno, hitro razvijajoče se, okolje in motivacijo.»Vsako podjetje se mora v hudih kriznih časih najprej ozreti po stroških poslovanja in okolje za delo, kot ga nudi novi PLC, bo prav gotovo stroškovno gledano zelo konkurenčno,« še dodajajo pobudniki projekta, ki je očitno uspešen kljubovalec oslabljenim gospodarskim razmeram v državi.besedilo: Barbara Čepirlo
foto: Andrej Kek

Podjetje Treven d.o.o. odstranjuje bivšo tovarno IUV

Znanilec sprememb na področju občine Vrhnika je novo podjetje Siliko d.o.o., ki namerava na lokaciji bivše Industrije usnja Vrhnika postaviti nove proizvodnje prostore. Dela pri rušitvi objekta opravlja znano gradbeno podjetje Treven d.o.o., ki slavi po mnogih gradbenih delih na lokaciji Logatec IC Zapolje. Znanilci sprememb v okolju so navadno tista pojdetja, katera so preživela viharne čase in so pripravljena v najtežjih časih razvijati razvojne projekte.

iuv_vrhnika

Avtor članka: Eva Grgič

LOGPRO: Logistika logističnega središča Logatec

Prireditve je prestavljena na konec novembra.

  • OTVORITEV
  • PRIMER LOGISTIČNIH SREDIŠČ V OKOLJU IN PRILOŽNOSTI
  • RAZVOJ OBČINE LOGATEC IN PRILOŽNOSTI
  • PRIHODNOST ŽELEZNICE IN NAČRTI RAZVOJA V LOGATCU
  • POBUDA GRADNJE MIKRO LOGISTIČNIH CENTROV V SLOVENIJI
  • OKROGLA MIZA O PROBLEMIH LOGISTIKE
  • PREDSTAVITEV LOGISTA V NAŠEM PROSTORU
  • LOGISTIKA V PRIHODNOSTI
  • INFORMACIJSKA PODPORA ZA LOGISTE

Predstavitev programske podpore in prikaz novih rešitev za področje transportnih podjetij in paketne dostave z prikazom delovanja!

 
             

  AKTUALNO
Obvestila 2013
Obvestila 2012
  INFO
TREVEN, gradnje in vzdrževanja d.o.o.
Obrtna cona Logatec 22, SI-1370 Logatec
T 01 750 92 11
F 01 750 92 12
E info@treven.si
  SKUPINA TREVEN
Poslovno Logistični Center Logatec
 
  Vse pravice pridržane © 2003 - 2024 TREVEN d.o.o.
Izdelava On-line rešitve, postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec 1990 - 2024